Billiga fönsterbrädor & fönsterbänkar

Fönsterbrädor och fönsterbänkar hjälper till att skapa ett helhetsintryck i varje rum. Utifrån den valda inredningsstilen kan man sedan välja en passande fönsterbräda som ramar in rummet på ett hemtrevligt sätt. I dagsläget är utbudet av fönsterbrädor väldigt brett och det gäller att hitta sin favorit bland de material och fönstermått som erbjuds på marknaden. Nedan listar vi butiker med ett urval från brädsortimentet.

Fönsterbrädor – vita

Byggmax

Pris: 139 kr/st
Till butik

Hornbach

Pris: 149 kr/st
Till butik

Beijer byggmaterial

Pris: 249 kr/st
Till butik

Fönsterbänk – marmor

Stenimporten.se

Pris: 519 kr/st
Till butik

Granitfabriken

Pris: 440 kr/st
Till butik

Stone Center

Pris: 1000 kr/Lpm
Till butik

Fönsterbänk – furu

Bauhaus

Pris: 169 kr/st
Till butik

Beijer byggmaterial

Pris: 369 kr/st
Till butik

Hornbach

Pris: 189 kr/st
Till butik

Hur bred ska en fönsterbräda vara?

Fönsterbrädor finns i olika storlekar. Standardstorleken är dock tjockleken 20–30 mm, bredden 15–20 cm och en längd på 100–200 cm. Du kan även måttbeställa fönsterbrädor anpassade efter egna behov men då är priset oftast lite högre än om man köper fönsterbrädorna med standardmått.

Material på fönsterbrädor

Det finns många olika varianter av material på fönsterbrädor. Ditt val påverkar både utseendet på rummet, pris på materialet och det underhåll som behövs för den specifika fönsterbrädan. Den mest praktiska varianten är fönsterbrädor av sten. De är både uthålliga och skapar ett snyggt intryck på interiören. Däremot är stenmaterialet oftast dyrare än fönsterbrädor gjorda av trä. Trämaterialet är lite mer känsligare mot fukt men är lättare att underhålla och byta ut vid skador. Välj gärna en fönsterbräda utifrån funktionen – ska du ställa tunga växtkrukor i fönstren blir det bättre med fönsterbrädor gjorda av sten.