Gasolvärmare / Altanvärmare (gasol)

Gasolvärmare, ibland också kallad för terrassvärmare eller altanvärmare, sprider värme på uteplatsen. Det ger dig möjlighet att tjuvstarta sommaren tidigt på våren, och att förlänga de långa sommarnätterna till en bit in på hösten. Bjud in vänner och familj på en kräftskiva som blir sensommarens stora värmespridare. Investera i din uteplats genom att förse den med en gasolvärmare / terrassvärmare.

Altanvärmare med gasol – en mysfaktor

Höj mysfaktorn på uteplatsen med en altanvärmare på gasol! Kura ihop dig i en filt med något varmt att dricka och njut av värmen, oavsett årstid. En altanvärmare på gasol kan placeras på altanen, på balkongen och i välventilerade uterum, men också vid odlingslotten för dig som saknar uteplats, men som värdesätter att vistas i det gröna. Utöver värme skänker en gasolvärmare också ett varmt, mjukt och behagligt sken som höjer mysfaktorn ytterligare ett steg.

Gasolvärmare ute för varmare stunder

Med en gasolvärmare ute kan du nyttja din uteplats till fullo. Att ha en gasolvärmare ute på altanen ger dig värme, inte bara när sommaren inleder sin sorti, utan även när den känns som mest avlägsen. Varför inte njuta av en krispig och solig vinterdag framför din gasolvärmare ute? Jämför olika modeller och investera i en som passar ditt utrymme och dina önskemål innan du fattar ett beslut.

Fördelar med terrassvärmare på gasol

  • Sprider värme året runt
  • Ger ett varmt och mjukt sken
  • Kan värma upp ett mindre fritidshus
  • Kräver vanligtvis inte el
  • Effektiva och snygga
  • Enkel att flytta

Stående terrassvärmare (gasol)

En stående terrassvärmare på gasol kan placeras på flera ställen på uteplatsen, och du behöver inte vara orolig över att den ska ta skada av väder och vind. Gasolvärmare är vädertåliga och robusta i sin konstruktion. Många är utrustade med hjul eller med möjlighet att montera på hjul som gör dem enklare att flytta.

Hitta en stående terrassvärmare

Svart fristående gasolvärmare från Muztag Falsterbo gasolvärmare från Muztag Se pris på Betongomarmor.se
Rostfri fristående gasolvärmare Rostfri fristående terrassvärmare (gasol) Se pris på Hemfint.se
Rostfri fristående gasolvärmare på hjul, från Muztag, Gasspisen Smögen gasolvärmare från Muztag Se pris på Betongomarmor.se
Rostfri fristående gasolvärmare på hjul, från Bluegaz Sahara gasolvärmare från Bluegaz Se pris på SkanskaByggvaror.se
Pyramidformad gasolvärmare med hjul Pyramidformad altanvärmare (gasol) Se pris på Hemfint.se

Tänk på detta

Innan du bestämmer dig för vilken modell du ska köpa finns det flera aspekter att ha i åtanke. Storlek, säkerhet och placering är delar som du bör ha koll på innan du genomför ditt köp. Hos MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) kan du läsa om vilka regler som finns kring hur du använder och förvarar gasol i hem- och fritidsmiljö.

Storlek

Hur stor altanvärmare du bör satsa på beror på hur stort utrymme du vill värma upp? Är det en mindre balkong eller en större altan? Större utrymmen kräver i regel en större modell än mindre utrymmen. Vill du att flera personer ska kunna samlas kring den? Räkna på hur många som får plats runt terrassvärmare av olika storlekar.

Säkerhet

Välj alltid en gasolvärmare med överhettningsskydd. Om du ska placera den på ett bord eller på golv behöver du också försäkra dig om att den är utrustad med ett tippskydd som hindrar den från att välta. Om du väljer en gasolkamin behöver den ha en koldioxidmätare som slår av gasen när koldioxidhalten i rummet blir för hög.

Placering

Om du har tänkt placera din terrassvärmare inomhus är det, av säkerhetsskäl, viktigt att du väljer en modell som är specifikt ämnad för det ändamålet. Att placera en gasolvärmare som är avsedd för utomhusbruk, inomhus, kan vara förenat med direkt livsfara. Läs på om och jämför olika modeller innan du gör ett köp.

Flexibilitet

Vill du ha en altanvärmare som du kan flytta på, och som tål att stå utomhus i alla väder, året runt? Då ska du satsa på en terrassvärmare på gasol. De är försedda med väderskydd och behöver inte flyttas in och ut. De är också portabla samt oftast försedda med hjul som dessutom gör dem enkla att flytta efter behov.

Infravärmare – ett alternativ

Infravärmare är ett alternativ för dig som inte har möjlighet att sätta upp en gasolvärmare. Infravärmare kopplas till eluttag och kräver att du kan få ström till din uteplats eller balkong. För att installera en infravärmare på balkongen kan du behöva ansöka om lov från din hyresvärd eller bostadsrättsförening. Hos Elsäkerhetsverket kan du läsa om vilka olika typer av installationer för infravärmare som finns, samt om va som gäller för de båda olika.

Elektriska terrassvärmare på ben

En elektrisk terrassvärmare / infravärmare på ben är enkel att placera och skapar flexibilitet. Värmen går att rikta och den går att placera nära kroppen. Den når sin fulla effekt snabbt och är i regel billigare i drift än en terrassvärmare med gas. Energin tar heller aldrig slut tack vare att den drivs på el.

Köp en elektrisk terrassvärmare på ben

Svart terrassvärmare på tre ben från Eva Solo Eva Solo HeatUp terrassvärmare Se pris på Gasspisen.se
Stående svart infravärmare från Opranic Infravärmare Thor Opranic Se pris på Byggmax.se
Svart stående infravärmare från Gardeney Infravärmare Gardeney Se pris på Hemfint.se

Infravärmare vägg

En infravärmare på vägg är platseffektiv samtidigt som den sprider värme och ett mjukt ljus över din balkong eller uteplats. Värmen får en bra spridning och når alla som sitter under den. För att kunna montera en infravärmare på vägg krävs att du har el dragen till uteplatsen. Anlita en elektriker för att dra el, om du saknar det.

Jämför infravärmare för vägg

Svart vägghängd infravärmare med fjärrkontroll från Opranic Infravärmare Lava Opranicc Se pris på Byggmax.se
Grå vägghängd infravärmare för vägg med fläkt Infravärmare med fläkt Se pris på SkanskaByggvaror.se
Vägghängd infravärmare från Gardeney med fjärrkontroll Infravärmare från Gardeney Se pris på Hemfint.se