Billiga gipsskivor

Gipsskivor kan användas till olika byggprojekt och är ett relativt lätt material att jobba med. Med hjälp av gipsskivor kan man bygga ett extra rum eller sätta en ny vägg för att skapa ett hemmakontor. Vissa mått på gipsskivorna kräver att man är två personer som bär skivorna på plats men själva monteringen går att lösa på egen hand. Du behöver använda dig av gipsskruvar och en vanlig skruvdragare, sedan är det bara att spackla och måla om!

Billiga gipsskivor

Byggmax

Pris från 74,95 kr/st
Till butik

Beijer byggmaterial

Pris: 34,03 kr/ M2
Till butik

Hornbach

Pris 31,90 kr/st
Till butik

Renoveringsgipsskiva

Jem&Fix

Pris: 76,95 kr/st
Till butik

Byggmax

Pris: 94,95 kr/st
Till butik

K-rauta

Pris: 79 kr/st
Till butik

Våtrumsgips

Byggmax

Pris: 317 kr/st
Till butik

Jem&Fix

Pris: 329 kr/st
Till butik

Beijer byggmaterial

Pris: 189 kr/m2
Till butik

Hur spacklar man gipsskivor?

På en ny gipsvägg behöver man spackla skarvarna mellan gipsskivor och skruvhålen. För att skarven ska bli stabil ska man, förutom spackel, använda armeringstejp av glasfiber eller papp. Detta stabiliserar skarvarna mellan gipsskivor även om väggen rör på sig. Sedan behöver man ha spackel i tre olika tjocklekar: grovspackel, mediumspackel och finspackel som används i lager mellan gipsskivorna. Läs mer om hur du går till väga steg- för-steg när du spacklar gipsskivor.

Tips för montering av gipsskivor

  1. Använd skruv som är avsedd för stål- eller trästomme.
  2. Använd skruvdragare som försänker skruvarna 0,5–1,0 mm.
  3. Tänk ut på förhand vilka gipsskivor du ska köpa för ditt projekt, välj storlek och tjocklek utifrån det du tänkt bygga
  4. En gipsskiva väger mellan 9 kg och 11,6 kg. Gipsskivor ska transporteras på högkant men förvaras liggande innan montering.
  5. Välj rätt material för ditt byggprojekt. Utöver gipskartongskivor finns gipsfiberskivor. Gipsfiberskivor har inga avrundade kanter men är mer stöttåliga.
  6. Om du ska hänga upp tunga hyllor på din vägg är det fördelaktigt att först klä väggytan med grova spånskivor eller OSB-skivor. Därefter bygger man på gipskartong- eller gipsfiberskivor.

Se fler tips på montering av gipsskivor.