Billiga takpannor

Tegeltak är ett klassiskt tak i Sverige, både för sitt utseende men även livslängd. Regelbundet underhåll är viktigt då enstaka takpannor behöver bytas ut eller rättas till. Lägger man tegelpannorna korrekt från början och sköter om det har man ett tak som räcker upp mot 100 år. Få hjälp med underhåll och att lägga tegeltak med JW Plåtslageri och känn dig trygg med ditt val av tak. Betongtegel eller lertegel är båda slitstarka material som kommer göra jobbet, så välj det material som bäst passar din byggnad.

Takpannor behöver utstå hårt slitage så som regn, snö och kraftiga vindar. Därför behöver man tänka på att köpa bra takpannor av högsta kvalité. Du bestämmer själv materialet på takpannorna utifrån stilen på huset och omgivningen. Priset på takpannor skiljs åt mellan olika leverantörer samt val av material.

Diskutera val av takpannor tillsammans med en erfarentakläggare för bästa resultat. A&J Tak och Plåt är experter på att lägga tegeltak och hjälper dig som konsument att välja rätt material och typ av pannor. För bästa resultat för ditt nya tegeltak erbjuder de även att lägga om taket åt dig. Att lägga tegeltak är utmanande och gör man fel kan det orsaka problem längre fram som kommer kosta. Så var inte rädd för att använda dig av kompetens inom branschen för att få ett tegeltak som håller måttet i många år framöver. Nedan listar vi butiker som har billiga takpannor i betong, tegel och plåt Nedan listar vi butiker som har billiga takpannor i betong, tegel och plåt

Takpannor i betong

Beijers byggmaterial

Pris: 13,90 kr/st
Till butik

Hornbach

Pris: 8,10 kr/st
Till butik

Bygghemma.se

Pris: fr. 9,57 kr/st
Till butik

Takpannor i tegel

Bauhaus

Pris: 49,95 kr
Till butik

Bygghemma.se

Pris: 18kr/st
Till butik

Beijer byggmaterial

Pris: 23,35 kr/st
Till butik

Plåttak

Byggmax

Pris: 119,95 kr/m2
Till butik

Bauhaus

Pris: 52,36 kr/st
Till butik

Beijer byggmaterial

Pris: 205,00 kr/m2
Till butik

Hur länge håller takpannor?

Livslängden på takpannor beror på husets placering och klimatet. Man brukar dock säga att tegelpannor och tegeltak har en ungefärlig livslängd på 30 år. Men med god skötsel kan det hålla upp till 100 år. Plåttak håller i ca 35 år. Takpannor av betong håller mellan 25–35 år.

Byta takpannor – hur ofta behövs det?

Det finns inga särskilda riktlinjer på när man behöver byta sitt tak. Allting beror på materialvalet och hur mycket påfrestning det varit på huset. Du som husägare bör kontrollera taket regelbundet, ca en gång om året. Lyft på takpannorna och inspektera läkten. Utifrån färgen på takläkten ser du om du behöver byta takpannorna omgående (om färgen är svart betyder det att taket börjat ruttna).

Hur många takpannor behövs per kvadratmeter

Man brukar räkna med att det behövs cirka 9 tvåkupiga takpannor per m2 takyta. Antal takpannor beror även på dess märke och materialval.