Billiga takpannor

Takpannor behöver utstå hårt slitage så som regn, snö och kraftiga vindar. Därför behöver man tänka på att köpa bra takpannor av högsta kvalité. Du bestämmer själv materialet på takpannorna utifrån stilen på huset och omgivningen. Priset på takpannor skiljs åt mellan olika leverantörer samt val av material. Nedan listar vi butiker som har billiga takpannor i betong, tegel och plåt

Takpannor i betong

Beijers byggmaterial

Pris: 13,90 kr/st
Till butik

Hornbach

Pris: 8,10 kr/st
Till butik

Bygghemma.se

Pris: fr. 9,57 kr/st
Till butik

Takpannor i tegel

Bauhaus

Pris: 79,95 kr/st
Till butik

Bygghemma.se

Pris: 18kr/st
Till butik

Beijer byggmaterial

Pris: 23,35 kr/st
Till butik

Plåttak

Byggmax

Pris: 119,95 kr/m2
Till butik

Bauhaus

Pris: 52,36 kr/st
Till butik

Beijer byggmaterial

Pris: 205,00 kr/m2
Till butik

Hur länge håller takpannor?

Livslängden på takpannor beror på husets placering och klimatet. Man brukar dock säga att tegelpannor och tegeltak har en ungefärlig livslängd på 30 år. Men med god skötsel kan det hålla upp till 100 år. Plåttak håller i ca 35 år. Takpannor av betong håller mellan 25–35 år.

Byta takpannor – hur ofta behövs det?

Det finns inga särskilda riktlinjer på när man behöver byta sitt tak. Allting beror på materialvalet och hur mycket påfrestning det varit på huset. Du som husägare bör kontrollera taket regelbundet, ca en gång om året. Lyft på takpannorna och inspektera läkten. Utifrån färgen på takläkten ser du om du behöver byta takpannorna omgående (om färgen är svart betyder det att taket börjat ruttna).

Hur många takpannor behövs per kvadratmeter

Man brukar räkna med att det behövs cirka 9 tvåkupiga takpannor per m2 takyta. Antal takpannor beror även på dess märke och materialval.