Billiga golvlister - metallister

Golvlister av metall är en snygg och praktisk detalj i heminteriören. Metall är ett tåligt, hållbart material som har många användningsområden. I stället för tröskellister används skarvlisten för att länka samman golvytorna som ligger på samma nivå. När golvytorna har olika nivåer används i stället nivålist. För trappor behöver man använda trapplister som ger skydd och skapar ett snyggare intryck på trappstegen.

Skarvlist

Beijer byggmaterial

Pris: 199 kr/st
Till butik

Byggmax

Pris: 73,95 kr/st
Till butik

K-Rauta

Pris: 59kr/st
Till butik

Nivålist

Beijer byggmaterial

Pris: 85 kr/st
Till butik

Byggmax

Pris: 99,95 kr/st
Till butik

K-rauta

Pris: 139 kr/st
Till butik

Trapplist

Byggmax

Pris: 74,95 kr/st
Till butik

K-Rauta

Pris: 179 kr/st
Till butik

Beijer byggmaterial

Pris: 302 kr/st
Till butik

Vad är golvlist?

En golvlist är den delen som skiljer väggens avslutning mot golvet. Golvlisten skyddar väggens nedersta delar mot nötning och ger en snyggare övergång från vägg till golv. Det finns olika storlekar på golvlister och ju högre en golvlist är desto bättre skydd ger den för väggen. Dessutom kan man välja olika material på golvlist så som trä, polyforce och metall.

Välja golvlist

För att välja rätt golvlist behöver du först och främst utgå från funktionaliteten på listen – behövs det en skarvlist eller en nivålist? Sedan ska du tänka på färgkombinationen, rätt färg på golvlisten ger ett färdigt intryck åt hela rummet. Om du väljer att satsa på mörka och breda golvlister kan du skapa en känsla av ett exklusivt hem. Smala varianter på golvlister skapar modern känsla av rummet.

Hur lägger man golvlist?

Både skarvlister och nivålister kan fästas på olika sätt. Det finns lister som går att fästa med hjälp av skruvar medan andra är självhäftande och på så sätt också lättare att arbeta med. Golvlister med skena är också ganska enkla att montera. Då fäster man bara skenan i väggen med hjälp av montagelim eller skruv och sedan trycker fast listen i skenans hakar. Då kan listen enkelt lyftas bort från skenan och bytas ut vid behov. Det smidiga är att man kan gömma undan eventuella sladdar bakom listen och skenan så att dessa inte påverkar heminteriören.