Ytterdörrar – välj rätt dörr för ditt hem

En bra ytterdörr är ett måste för att garantera ett tryggt, hållbart och säkert hem. Inför köpet av nya ytterdörrar är det viktigt att välja rätt modell utifrån husets förutsättningar. Du vill dessutom att din nya ytterdörr ska hålla länge samt passa in i den övriga inredningen. På den här sidan kan du läsa mer om moderna ytterdörrar och vad som karaktäriserar en bra ytterdörr. Här nedan hittar du ett stort urval av ytterdörrar till rätt pris.

Vilken ytterdörr ska man välja?

Inför valet av ny ytterdörr finns det flera aspekter att utgå från för att garantera att du väljer rätt typ av dörr till huset. Du kan välja och vraka mellan olika stilar, svenska ytterdörrar eller utländska konstruktioner och dessutom mängder av funktioner. Det viktigaste när du ska välja säkra ytterdörrar är att utgå från dina egna behov och önskemål.

Vissa gånger passar det bra med trendiga och moderna ytterdörrar, andra gånger lämpar sig mer diskreta svenska ytterdörrar bättre. Allt handlar om att välja säkra ytterdörrar som lämpar sig för huset i fråga och de krav du och din familj kan tänkas ha.

Skjutdörrar

Till altanen är kanske en traditionell ytterdörr inte optimalt. Skjutdörrar är ett platseffektivt alternativ som även tillåter mängder av ljusinsläpp. En skjutdörr skapar en enkel åtkomst till altanen eller uterum. Leverantören Mentafönster.se är experter på skjutdörrar och levererar väl isolerade dörrar och skjutpartier med stor säkerhet. Alla skjutdörrar kommer med handtag och låsfunktion för att du skall känna dig säker men samtidigt göra gränsen mellan hem och trädgård så naturlig som möjlig. Skjutdörrarna tillverkas efter dina önskemål och levererar ett snyggt, smidigt och modernt alternativ till den traditionella ytterdörren

Ytterdörr – vad ska jag tänka på?

När du ska köpa ytterdörrar finns det några konkreta saker du bör tänka på för att garantera ett hållbart och funktionellt köp. Utgå från korrekta mått och det innebär att du ska mäta alla vinklar. Montering av säkra ytterdörrar kräver en hel del förarbete och du behöver veta vad som behövs för att få dörren på plats. Ytterdörrar till villa finns i olika tjocklek och här får du själv ta beslut om vad som är det mest lämpliga måttet.

Du bör även ägna tid åt att välja en design på ytterdörren till villan – tänk på att villans ytterdörr bör passa in i husets övriga stil.

Ytterdörrar material

Inför valet av ytterdörr är materialet ett viktigt inslag som direkt påverkar både utseendet och dess egenskaper. Några vanliga material på svenska ytterdörrar är:

  • Trä – ger en trevlig känsla, men är känslig för yttre påverkan
  • Stål – inte särskilt dekorativ, men väldigt säker
  • Glasfiber – utseende som påminner om trä, men tål mer slitage
  • Aluminium – slittåligt material som tål fukt och vatten

Svenska ytterdörrar är ofta tillverkade i trä eller i någon form av materialkombination.

Underhåll ytterdörrar

Underhåll av ytterdörrar bör alltid anpassas utifrån det material dörren är tillverkad i. Du bör även ta hänsyn till om dörren är målad eller om den fanerad. Se till att rengöra med skonsamma medel som inte sliter på materialet i onödan. Du bör även hålla lister på ytterdörr rena och vid behov kan du behöva byta ytterdörrslister.

I de flesta fall finns det specifika skötselråd från dörrtillverkaren som är helt anpassade till den modell du köpt.

Pardörrar

Ett sätt för att skapa en unik känsla är att montera pardörrar som entré till huset. Hittar du inte den här typen av ytterdörr hos tillverkaren kan du fråga om specifika modeller. I de flesta fall har ytterdörrtillverkare en eller flera pardörrar bland utbudet. Även när det gäller Altandörrar och fönsterdörrar har pardörrar blivit allt mer populärt. Mentafönster.se erbjuder ett stort utbud och konfigurationsmöjligheter av pardörrar för altanen. Med fönsterdörrar får man trevligt ljusinsläpp inuti huset och enkel åtkomst till utsidan.